Opis
Kluski ryżowe w pikantnym, słodko-kwaśnym sosie
Yopokki Cup Sweet&Spicy Topokki to gotowa propozycja na obiad lub przekąskę w iście azjatyckim stylu! To kubeczek wypełniony ryżowym kluseczkami tteokbokki, które podane są z intensywnym, słodko-kwaśnym sosem. Koreański street-food w kilka minut! Azjatyckie przekąski w Yummo!
Instrukcja przygotowania:
Otwórz wieczko a kluski ryżowe wyjmij z folii i przełóż do kubeczka. Zalej zawartością saszetki z sosem i dolej około 20ml wody przegotowanej wody - do linii zaznaczonej wewnątrz kubka. Dobrze wymieszaj i zakryj kubek pokrywką. Podgrzewaj przez 2-2.5 min (1000w) lub 3-3.5 min (700w) i gotowe. Smacznego!
Skład: kluski ryżowe [ryż, sól, reg. kwasowości: kwas cytrynowy, alkohol zbożowy], sos przyprawowy [ketchup pomidorowy (pasta pomidorowa, wysokofryktozowy syrop kukurydziany, ocet, sól, cukier), woda, cukier, subst. słodząca; pasta z czerwonej papryki (syrop ze skrobi, mąka PSZENNA, pasta z czerwonej papryki [czerwona papryka w proszku, sól, czosnek, cebula], odtłuszczona SOJA w proszku, sól), wysokofruktozowy syrop kukurydziany, kompozycja przypraw, puree z jabłka, cebula, oczyszczony ocet ryżowy, czosnek, czerwona papryka w proszku, sól, olej z chili, reg. kwasowość: ekstrakt z cytryny, guma ksantanowa.
Kraj pochodzenia: Korea Południowa