Opis
Zupa błyskawiczna o smaku carbonary z kurczakiem, z makaronem typu ramen
Hot Chicken Carbonara Ramen to naprawdę nietypowe połączenie kuchni włoskiej (makaron carbonara) i kuchni koreańskiej (zupka błyskawiczna z noodlami). My jesteśmy tego ciekawi a Wy? Pikantna zupka instant od Samyang o smaku carbonary z kurczakiem raz! Koreańskie zupki w Yummo!
Zupka instant od południowokoreańskiej firmy Samyang!
Zupki błyskawiczne, nazywane niekiedy chińskimi zaskarbiły sobie przychylność wielu Klientów w Polsce. Produkt od firmy Samyang to naprawdę międzynarodowy top wśród dań tego typu. Piekielna ostrość zestawiona tym razem z włoskim daniem carbonara. Zaciekawieni? W daniu zdecydowanie czuć ser, który łagodzi ostrość sosu znanego na przykład z Hot Chicken 2xSpicy Ramen. Całość dopełnia makaron ramen, który wynosi to danie na naprawdę wysoki poziom, którego na próżno szukać w produktach tego typu u konkurencji. Zupka o smaku carbonary z ostrym kurczakiem idealnie sprawdzi się zarówno dla młodego adepta jedzenia ostrych, azjatyckich produktów oraz dla starego wyjadacza, który chce posmakować czegoś naprawdę nietypowego. Włochy oraz Korea Południowa? Jak najbardziej!
Jak przygotować zupkę Samyang Hot Chicken Carbonara Ramen?
- Zagotuj 600 ml wody
- Do wrzątku wrzuć makaron oraz dodaj zawartość saszetki (suszone warzywa)
- Gotuj przez 5 minut
- Odlej 8 łyżek wody z makaronu do osobnej miski
- Makaron z warzywami odcedź, następnie dodaj odlane wcześniej łyżki wody oraz zawartość saszetki z przyprawami
- Wymieszaj oraz podsmaż na patelni metodą stir-fry przez krótką chwilę
- Przełóż do ulubionego naczynia, wymieszaj i gotowe!
- Możesz już pałaszować swoją azjatycką zupkę instant!
Azjatyckie produkty w YUMMO!
Produkty pochodzące z Azji zyskują w Polsce coraz większą popularność. Niebanalne oraz niespotykane w Europie smaki oraz połączenia to coś czego coraz częściej szukamy i co z powodzeniem możecie znaleźć na przykład w naszym sklepie. Japońskie mochi z nadzieniem o smaku taro, a może paluszki Pocky o smaku sfermentowanego masła? Jak mówiliśmy, azjatyckie słodycze (i nie tylko) potrafią zaskoczyć swoją nietuzinkowością. Zapraszamy Was w kulinarną podróż po Azji.
Kraj pochodzenia: Korea Południowa
{{Wartości odżywcze/100g: energia 1770 kJ / 423 kcal, tłuszcz 15.4g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 7.7g, węglowodany 64.6g w tym cukry 3.8g, błonnik 2.5g, białko 6.2g, sól 2.6g.
Skład: makaron (77,5%): mąka PSZENNA, modyfikowana skrobia z tapioki, rafinowany olej palmowy, modyfikowana skrobia ziemniaczana, sól rafinowana, emulgator [lecytyna (E222 (i))], regulator kwasowości [bezwodny węglan potasu (E501 (i)), węglan sodu (E500), fosforan sodu dwuzasadowy (E339 (ii)), kwas cytrynowy (E330)], zagęszczacz (guma guar (E412)], olejek aromatyczny z zielonej herbaty. Zupa (12,7%): woda, aromat kurczaka w proszku, sos SOJOWY, cukier, papryka czerwona w proszku, olej SOJOWY, cebula, olej z nasion czerwonej papryki, czosnek, modyfikowana skrobia ziemniaczana, ekstrakt z papryki, odbarwiony ekstrakt z chilli, czarny pieprz w proszku, curry w proszku. Przyprawy (9,8%): pełnotłuste MLEKO w proszku, cukier, MLEKO w proszku, sól, MOZZARELLA w proszku, MASŁO w proszku, modyfikowana skrobia ziemniaczana, pietruszka kędzierzawa, pieprz w proszku, czosnek w proszku, olej SOJOWY.
Porada dla alergików: W przypadku alergenów sprawdź składniki powyżej pogrubioną czcionką.
Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu.}}