Kategorie
Opis
Kluski ryżowe w sosie o smaku kiszonej kapusty kimchi
Yopokki Cup Kimchi Topokki to koreański street-food zamknięty w kubeczku, który możesz wygodnie przygotować w dosłownie kilka minut we własnej kuchni. Ryżowe kluseczki w sosie o smaku kimchi to coś, czego z pewnością warto spróbować. Miękkie, rozgrzewające i przenoszące w daleką podróż. Azjatyckie dania w Yummo!
Instrukcja przygotowania:
Otwórz wieczko. Kluski ryżowe wyjmij z folii i przełóż do kubeczka a zawartość zalej saszetki z sosem. Dolej około 20ml wody przegotowanej wody - do linii zaznaczonej wewnątrz kubka. Dobrze wymieszaj i zakryj kubek pokrywką. Podgrzewaj przez 2-2.5 min (1000w) lub 3-3.5 min (700w) i gotowe. Smacznego!
Skład: kluski ryżowe [ryż, sól rafinowana, regulator kwasowości (E330), alkohol zbożowy], przyprawa w proszku [cukier, przyprawa kimchi w proszku (sól, bulion kimchi w proszku, glukoza, dekstryna, glicyna), czerwona papryka w proszku, maltodekstryna, suszone kimchi w płatkach, skrobia modyfikowana (E1414), suszona kapusta, sól, warzywa, wzmacniacz smaku (E621, E640)]. Może zawierać MLEKO, SOJĘ, PSZENICĘ.
Kraj pochodzenia: Korea Południowa