Opis
Kluski ryżowe w sosie z czarnej fasoli
Yopokki Cup Black Soybean Topokki to miękkie kluseczki z ciasta ryżowego, podane w intensywnym sosie z czarnej fasoli, najczęściej serwowane na ulicach Korei. Wygodny kubeczek pozwala przechowywać danie w swojej kuchni i przygotować go w dowolnym momencie, w kilka minut. Azjatyckie potrawy w Yummo!
Instrukcja przygotowania:
Otwórz wieczko. Kluski ryżowe wyjmij z folii i przełóż do kubeczka. Zalej zawartością saszetki z sosem i dolej około 20ml wody przegotowanej wody - do linii zaznaczonej wewnątrz kubka. Dobrze wymieszaj i zakryj kubek pokrywką. Podgrzewaj przez 2-2.5 min (1000w) lub 3-3.5 min (700w) i gotowe. Smacznego!
Skład: kluski ryżowe (ryż, sól, reg. kwasowości: kwas cytrynowy, alkohol); sos (cukier, sproszkowana pasta SOJOWA, maltodekstryna, olej palmowy w proszku, karmel w proszku; przyprawa Topokki (mąka z czarnej fasoli, suszona cebula, płatki ziemniaczane, suszona marchewka, skrobia kukurydziana, krzemionka, cebula prażona w proszku, wzmacniacz smaku: E621, suszona cebula w proszku, olej cebulowy, proszek chili, olej aromatyzowany.
Kraj pochodzenia: Korea Południowa