Zagraniczne polewy i kremy
A słodki deser najlepiej zwieńczyć… słodką polewą. Czy to śniadaniowe, amerykańskie pancakes serwowane często z syropem klonowym lub właśnie polewą, czy to lodowy deser w pucharku a może kawałek świeżego placka. Za każdym razem słodka polewa pasuje idealnie i jest idealnym zwieńczeniem i tak już udanego posiłku. Przekonajcie się sami. Yummo!
Polewa to na początku płynna a następnie zastygająca masa, którą stosuje się się do pokrywania wyrobów cukierniczych. Dzięki niej są jeszcze lepsze! Podobne zastosowanie mają wszelkiego rodzaju sosy, pasty i kremy. Nietypowa, wyjątkowa polewa Reese's to połączenie czekolady i masła orzechowego zamknięte w buteleczce. Co ciekawe - ta polewa tworzy chrupiącą skorupkę na wierzchu polanej powierzchni i dzięki temu dodaje kolejnej, ciekawej struktury do danego słodkiego deseru. Brzmi ciekawie, prawda? Yummo!