Opis
Pikantne chipsy ziemniaczane o smaku papryczki jalapeño i sera cheddar
TGI Fridays Potato Skins Jalapeño Cheddar to ziemniaczana propozycja amerykańskiej sieci restauracji TGI Fridays. Chrupiące chipsy ziemniaczane o smaku sera cheddar zostały przełamane pikantną nutą papryczki jalapeño. To doskonała przekąska dla miłośników serowych, a zarazem ostrych smaków. Posmakuj chrupiących ziemniaczków prosto z USA! Amerykańskie chipsy w YUMMO!
Skład: olej SOJOWY, olej słonecznikowy, skrobia ziemniaczana, kukurydza, suszone ziemniaki, mąka kukurydziana, skrobia z TAPIOKI, przyprawa jalapeno cheddar (sól, serwatka (z MLEKA), maltodekstryna, suszone warzywa (cebula, pomidor, zielona papryka, czosnek), wzmacniacze smaku (E621, E631, E627), papryka jalapeño, ser Cheddar (MLEKO pasteryzowane, kultury bakterii z sera, sól, enzymy), naturalny i sztuczny aromat, maślanka (z MLEKA), regulatory kwasowości (kwas cytrynowy, E270), ocet w proszku (maltodekstryna, ocet, skrobia kukurydziana modyfikowana) ekstrakt drożdżowy, karmel, barwniki (E102, E110), przeciwutleniacz (E339), chlorek potasu, regulator kwasowości (kwas jabłkowy), cukier. Porada dla alergików: w przypadku alergenów sprawdź składniki powyżej pogrubioną czcionką. Ostrzeżenia: E102 i E110 mogą mieć niekorzystny wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci.
Kraj pochodzenia: USA