Opis
Chipsy ziemniaczane o smaku sera cheddar i bekonu
TGI Fridays Potato Skins Cheddar Bacon to przekąska nawiązująca do słynnego dania Potato Skins od TGI Fridays. Nadziewane bekonem i serem skórki ziemniaczane z amerykańskiej sieci restauracji tym razem przybrały formę chrupiących chipsów, również o tym samym smaku. Intensywny aromat sera cheddar i boczku wydobywa się z wprost otwartej paczki, że nie sposób się mu oprzeć. Potato Skins Cheddar Bacon to doskonała przekąska w sam raz na piątkowy wieczór w towarzystwie ulubionego filmu. Chipsy z Ameryki w YUMMO!
Skład: suszone ziemniaki, skrobia ziemniaczana, olej SOJOWY, olej słonecznikowy, kukurydza, skrobia z TAPIOKI, mąka kukurydziana (odkiełkowana mąka kukurydziana, siarczan żelaza, niacyna, witamina B1, witamina B2, kwas foliowy), sól, maltodekstryna, cukier, chlorek potasu, wzmacniacze smaku (E621, E631, E627), ser w proszku (ser Cheddar (MLEKO pasteryzowane, kultury bakterii z sera, sól, enzymy), serwatka (z MLEKA), sól, przeciwutleniacz (E339), barwniki (E102, E110)), dekstroza, maślanka (z MLEKA), barwniki (E150a, E110), regulatory kwasowości (kwas cytrynowy, E270, kwas jabłkowy), naturalny i sztuczny aromat, naturalny aromat dymu, serwatka (z MLEKA), kwaśna śmietana (z MLEKA) (kwaśna śmietana (z MLEKA) (śmietana (z MLEKA), MLEKO odtłuszczone, kultury bakterii), maltodekstryna, przeciwutleniacze (E306, palmitynian askorbylu)), ekstrakt drożdżowy, cebula w proszku, substancja przeciwzbrylająca (E551). Porada dla alergików: w przypadku alergenów sprawdź składniki powyżej pogrubioną czcionką. Ostrzeżenia: E102 i E110 mogą mieć niekorzystny wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci.
Kraj pochodzenia: USA