Opis
Miękkie galaretki z kleistego ryżu z nadzieniem z kolokazji jadalnej
Mochi He Fong Taro to typowo azjatycki i bardzo niespotykany u nas słodycz. To miękka galaretka przygotowana z kleistego ryżu, która w środku kryje nadzienie. Ta wersja jest akurat wypełniona czymś, co w Polsce jest mało znane: kolokazją jadalną, czyli warzywem korzeniowym uprawianym powszechnie na obszarach tropikalnych. Koniecznie musisz jej posmakować, bo zapewniamy, że jest to coś ciekawego. Azjatyckie słodycze w Yummo!
Skład: maltoza 24%, lepki ryż 24%, pasta taro 23% (taro 47%), fasola miecznikowa, cukier, maltoza, olej palmowy, cukier, ryż fioletowy 5%, zagęszczacz: E1442, olej palmowy, aromat, naturalny barwnik spożywczy E162 (betanina), środek konserwujący: E200 (kwas sorbowy). Produkt może zawierać ORZECHY, GLUTEN, SEZAM, SOJĘ, ORZESZKI ZIEMNE.
Kraj pochodzenia: Tajwan