Opis
Miękkie, ryżowe galaretki z nadzieniem o smaku korzenia taro
Kaoriya Mochi Taro to wschodnioazjatycki deser, tradycyjnie przygotowywany z kleistego ryżu i formowany w kształt okrągłych klusek. W tym wariancie smakowym, ryżowe mochi skrywają nadzienie z korzenia taro, znanego również pod nazwą kolokazja jadalna. To roślina bulwiasta, o charakterystycznym białym wnętrzu z fioletowymi plamkami oraz brązową skórką. W opakowaniu Kaoriya Mochi Taro znajduje się 6 sztuk miękkich mochi, tak więc możesz cieszyć się przekąską przez znacznie dłuższy czas lub podzielić się z bliskimi. Zasmakuj w tradycyjnych ryżowych ciasteczkach, które stanowią nieodzowny element wschodnioazjatyckiej kultury. Nietypowe słodycze z Azji w YUMMO!
Skład: pasta taro (taro, kanawalia szablasta cukier, maltoza, olej palmowy), maltoza, cukier, kleisty ryż, substancja zagęszczająca (E1442), trehaloza, olej palmowy, skrobia ziemniaczana, emulgator (E471), aromat, substancja konserwująca (E202), naturalne barwniki (E163, E162). Wyprodukowano w zakładzie, w którym przetwarzane są również ORZESZKI ZIEMNE, GLUTEN, SEZAM, SOJA, MLEKO, MANGO i ORZECHY.
Kraj pochodzenia: Tajwan