Sakura Castella Uji-Matcha Cake
dodaj do przechowalni
Opis
Japoński biszkopt wypiekany według tradycji o smaku matcha
Lekki jak chmurka biszkopt wciąga od pierwszego kęsa, a zielony aromat matcha doskonale wpasowuje się w smak każdego kawałka. Tradycyjna castella jest sprężysta i wilgotna, przyjemnie miękka po schłodzeniu i gotowa na szybki deser przy kawie lub szklance mrożonej herbaty. Bez ciężkości, z czystym i eleganckim charakterem, który uspokaja.
W smaku rządzi Uji matcha z Kioto z delikatną herbacianą goryczką oraz świeżym roślinnym tonem złagodzonym naturalną słodyczą ciasta. W środku trafiają się miękkie ziarna azuki, dają subtelną teksturę i lekko karmelowy akcent. Miąższ pozostaje równy i soczysty, więc trzy kawałki w opakowaniu znikną szybciej niż zdążysz powiedzieć castella.
Sakura Castella Uji Matcha Cake to japońskie słodycze, które świetnie grają z latte, senchą i jako elegancki dodatek do prezentu. Doskonały rarytas do uraczenia gości podczas spotkań, tematycznych wieczorów w klimacie Japonii i wtedy gdy potrzebujesz małego momentu zen. Autentyczna Uji matcha i klasyczna castella tworzą duet kuszący prostotą i jakością. Ciasto z Azji w YUMMO!
Kraj pochodzenia: Japonia
{{Wartości odżywcze/100g: 673 kJ/161 kcal, tłuszcz 8 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.9 g, węglowodany 20 g, w tym cukry 2 g, białko 2.2 g, sól 0.2 g.
Skład: Mąka PSZENNA, cukier, margaryna, tłuszcz, syrop skrobiowy, czerwona fasola marynowana w miodzie, oleje i tłuszcze roślinne, Uji matcha, Chlorella w proszku, sorbitol, emulgatory (SOJA), korektory pH, substancje spulchniające, zagęszczacze (guma ksantanowa), aromaty, pigmenty karotenoidowe.
Porada dla alergików: W przypadku alergenów sprawdź składniki powyżej pogrubioną czcionką.
Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu.}}
Podmiot odpowiedzialny za informacje o żywności:
,,Nowości Pyszności" Karolina Piotrowska
ul. 11 Dywizjonu Artylerii Konnej 6/1
85-324 Bydgoszcz
NIP: 967-143-74-44
























