Baumkuchen Strawberry
dodaj do przechowalniOpis
Delikatne ciastko z ciasta piaskowego o smaku mleka i truskawek
Baumkuchen Strawberry to wyśmienita propozycja dla miłośników delikatnych deserów z aromatyczną nutą świeżych owoców. Ten japoński wypiek to przede wszystkim mistrzowskie połączenie doskonałej jakości składników, świeżości truskawek i specjalnego procesu produkcji, który nadaje mu charakterystyczną warstwową strukturę.
Baumkuchen to specjalny rodzaj ciasta piaskowego, mający swe korzenie w Niemczech. Swoją popularność na terenach azjatyckich zawdzięcza pewnemu niemieckiemu cukiernikowi, który w 1919 roku wprowadził ten rodzaj wypieku do Japonii. Charakteryzuje się on niezwykle delikatną, warstwową strukturą (na wzór polskiego sękacza) i niespotykanym smakiem - w przypadku japońskiego wariantu Baumkuchen Strawberry - smakiem mleka i soczystych truskawek.
Zanurz się w świecie wykwintnej cukierniczej przyjemności dzięki Baumkuchen Strawberry. Doświadcz niezapomnianego połączenia niemieckiej tradycji cukierniczej z soczystym smakiem sezonowych truskawek i ciesz się chwilą słodkiej przyjemności! Słodycze z Japonii w YUMMO!
Kraj pochodzenia: Japonia
{{Wartości odżywcze/100g: 1701 kJ/405 kcal, tłuszcz 21 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 16.7 g, węglowodany 47.5 g, w tym cukry 43.7 g, białko 6.5 g, sól 0.4 g.
Skład: JAJA, cukier, mąka PSZENNA, olej palmowy, skrobia kukurydziana, syrop skrobiowy, sok truskawkowy, syrop glukozowo-fruktozowy, koncentrat soku truskawkowego, MLEKO, sól, emulgator E322 (SOJA), substancja spulchniająca (E500), substancja zagęszczająca (E1412), aromat, barwnik (E160a), przeciwutleniacze (E300, E306).
Porada dla alergików: W przypadku alergenów sprawdź składniki powyżej pogrubioną czcionką.
Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu.}}