Opis
Kruche ciasteczka maślane przekładane kremem pistacjowym
Włoskie markizy w wersji kieszonkowej – idealne, żeby spróbować i… zakochać się na dobre. Trzy kruche, złociste ciastka z aksamitnym kremem pistacjowym to dokładnie tyle, ile trzeba, by poczuć klimat włoskiej kawiarni, gdziekolwiek jesteś. Wystarczająco poręczne, by wrzucić je do torby, plecaka czy kieszeni i mieć zawsze pod ręką – na szybką przerwę w trasie, w pracy czy jako słodkie dopełnienie popołudniowej kawy.
Choć to tylko trzy sztuki, już po kęsie wiadomo, że to miłość od pierwszego chrupnięcia. Baiocchi Pistacchio łączą najwyższą jakość włoskiego wypieku z intensywnym, pistacjowym nadzieniem, które rozpływa się na języku. Ten mały format to idealny sposób, by spróbować i odkryć, jak wyjątkowe są te markizy – a potem sięgnąć po więcej.
Świetnie sprawdzą się też jako drobny upominek – uroczy, smaczny i prosto z Włoch. Bo czasem wystarczy mała rzecz, żeby komuś, lub sobie, sprawić ogromną przyjemność. Najlepsze smakołyki z Włoch w YUMMO!
Kraj pochodzenia: Włochy
{{Wartości odżywcze/100g: 2112 kJ/505 kcal, tłuszcz 25 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4.6 g, węglowodany 59 g, w tym cukry 23 g, błonnik 3.4 g, białko 9 g, sól 0.7 g.
Skład: Mąka PSZENNA (51,6%), cukier, oleje roślinne (słonecznikowy, kukurydziany, rzepakowy, SOJOWY), świeże JAJA, odtłuszczone MLEKO w proszku, świeże MLEKO pasteryzowane, substancje spulchniające, sól, skrobia PSZENNA, aromat. Krem pistacjowy (28%): cukier, tłuszcz i olej roślinny (shea, słonecznikowy), pistacje (ORZECHY) (7,6%), odtłuszczone MLEKO w proszku, skrobia PSZENNA.
Porada dla alergików: W przypadku alergenów sprawdź składniki powyżej pogrubioną czcionką.
Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu.}}