Opis
Baton czekoladowy z orzeszkami ziemnymi, karmelem i nugatem
Batony Baby Ruth to klasyka wśród amerykańskich słodyczy, która zachwyca prostotą i doskonałością. Każdy kawałek to harmonijne połączenie chrupiących, prażonych orzeszków ziemnych, gęstego karmelu i delikatnego nugatu o mlecznym smaku, wszystko to pokryte warstwą gładkiej czekolady. Taki skład zapewnia idealny balans między chrupkością, ciągliwością i słodyczą, oferując przyjemność z każdego kęsa.
Historia tego batona sięga 1921 roku, kiedy to powstał w Curtiss Candy Company. Choć wielu przypisuje nazwę Baby Ruth legendarnemu baseballiście Babe'owi Ruthowi, bardziej prawdopodobne jest, że nazwa została zaczerpnięta od córki prezydenta Grovera Clevelanda, Ruth Cleveland. Bez względu na źródło inspiracji, Baby Ruth od lat pozostaje ulubionym wyborem wśród słodyczy, łącząc tradycję z wyjątkowym smakiem.
Wybierając Baby Ruth, sięgasz po batona, który nie tylko dostarcza satysfakcji z każdej porcji, ale również łączy w sobie najwyższej jakości składniki. To bardzo smakowity kawałek amerykańskiej kultury, tradycji i historii. Słodycze z USA w YUMMO!
Kraj pochodzenia: USA
{{Wartości odżywcze/100g: 1828 kJ/437 kcal, tłuszcz 20 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 12 g, węglowodany 59 g, w tym cukry 47 g, białko 5 g, sól 0.6 g.
Skład: cukier, prażone ORZESZKI ZIEMNE (5%), *syrop glukozowy, uwodorniony olej palmowy i olej kokosowy, MLEKO, *syrop glukozowo-fruktozowy, kakao (25%), gliceryna, serwatka (MLEKO), dekstroza, sól, sztuczne i naturalne aromaty, emulgator (lecytyna SOJOWA), estry mono- i diglicerydów kwasów tłuszczowych z kwasem MLEKOWYM (E472b), *olej SOJOWY, stabilizator: karagen (E407), przeciwutleniacz: tert-butylohydrochinon (E319), regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), masa kakaowa minimum 25%.
* Pochodzi z genetycznie zmodyfikowanego źródła.
Porada dla alergików: W przypadku alergenów sprawdź składniki powyżej pogrubioną czcionką}}