Otafuku Poke Sauce Vegan
dodaj do przechowalniOpis
Sos na bazie tamari, octu i oleju sezamowego o smaku umami
Wyjątkowa mieszanka smaków, która w jednym kroku odmieni Twoje dania – Otafuku Vegan Poke Sauce to sekret, który warto mieć pod ręką w każdej kuchni. Stworzony na bazie tamari, sezamowego oleju i octu, ten sos idealnie łączy w sobie umami z delikatną słodyczą i wyrazistą nutą sezamu. To produkt, który z łatwością wzbogaci zarówno proste posiłki, jak i bardziej wyrafinowane kompozycje.
Otafuku Poke Sauce doskonale sprawdzi się w tradycyjnych hawajskich miskach poke, ale jego możliwości na tym się nie kończą. Można go używać jako marynatę do tofu, dressing do sałatek, czy dip do pieczonych warzyw. Jego kremowa konsystencja świetnie przylega do składników, wprowadzając równocześnie głębię i lekkość smaku, która harmonijnie dopełnia wiele różnych dań.
Wegańska formuła bez konserwantów, sztucznych dodatków czy glutaminianu to gwarancja naturalnych składników. Idealny wybór dla tych, którzy szukają zdrowych, ale wyrazistych rozwiązań w kuchni. Niezależnie od tego, czy używasz go do surowej ryby, tofu czy warzyw, ten sos doda Twoim potrawom autentycznego, japońskiego charakteru, wynosząc je na zupełnie nowy poziom. Azjatyckie produkty w YUMMO!
Kraj pochodzenia: Japonia
{{Wartości odżywcze/100ml: 550 kJ/131 kcal, tłuszcz 3.1 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.4 g, węglowodany 24 g, w tym cukry 21 g, białko 2.7 g, sól 7.3 g.
Skład: Woda, sos SOJOWY (SOJA, PSZENICA, woda, sól, alkohol), cukier, sól, olej SEZAMOWY, ocet zbożowy, modyfikowana skrobia kukurydziana, ekstrakt czosnku, alkohol, ekstrakt drożdżowy, guma ksantanowa, substancja zagęszczająca (1422), ekstrakt z cebuli, imbir.
Porada dla alergików: W przypadku alergenów sprawdź składniki powyżej pogrubioną czcionką.
Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu.}}